måndag 8 oktober 2012

Egen müsli

Har länge tänkt prova göra egen müsli så ikväll slog jag slag i saken. Det här blev mitt lilla hopkok.




2 dl fiberhavregryn
1 dl solroskärnor
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl kokosflingor
ca 3 msk chiafrön
ca 2-3 msk kanel

½ dl rapsolja
ca 2 msk honung
1 dl kallt vatten

pumpakärnor

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt oljan, honungen och vatten och rör om ordentligt. Bred ut i en långpanna, strö över pumpakärnor och rör om. 

In i ugnen på 200 grader i ca 20-40 min (beror helt på ugn skulle jag tro. Min är de minsann fart på så den blev nästan bränd efter 25 min. I många recept har jag läst 40 min, så håll koll på tiden) Rör om ungefär var 5-10 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar