tisdag 29 oktober 2013

Orientalisk färsgryta

Denna fantastiska maträtt! Låg på topplistan över favoritmaten under skoltiden och även hemma placerar den sig väldigt högt. Dock är det en maträtt jag själv aldrig lagar, överlämnar det med varm hand åt storasyster som gör den så god! Så därför överlämnar jag även tangentbord och recept-beskrivning till henne denna gång, enjoy! 

Orientalisk färsgryta, ca 6 portioner. 
7-800 g nötfärs 
1 gul lök
3 stora morötter 
Champinjoner efter tycke och smak
Vitkål efter tycke och smak
1 vitlöksklyfta 
3 små burkar ananas 
1-4 dl soja
5 dl creme fraiche
Curry, salt och ev andra kryddor om du känner för det, jag använde lite paprikapulver, chilipulver, lök- och vitlökspulver. Var dock inte rädd för att ta i med kryddning av curry då det "ska vara" huvudkryddan i grytan. 

Låt ananasen rinna av och ta till vara på spadet. Hacka lök och svamp, finstrimla morötter och vitkål. Fräs köttfärs, lök, svamp, morötter och kål i en gryta. Pressa i vitlöken. Krydda. Tillsätt till slut ananas skuren i bitar, soja, ananasspadet och creme fraiche. Krydda och smaka av. Servera med ris. 


1 kommentar:

  1. Anna Johansson1 november 2013 20:21

    Men guuuuu va gott. Åh, bästa med skoltiden!!

    SvaraRadera