fredag 19 oktober 2012

Pasta med baconröra och kvarglass

Så enkelt, så himla gott och så passande fattiga studenter.

Pasta med bacon-röra
Purjolök
Färska champinjoner
Bacon
Creme fraiche
Salt
Peppar
Tagliatelle

Skiva champinjonerna och baconet och hacka purjolöken fint. Fräs i en panna och tillsätt creme fraiche efter stekningen. Rör ihop, låt putra samman någon minut så allt blir varmt, krydda med lite salt och peppar och klart. Servera med pasta och en god sallad. Snacka om avancerad kokkonst! 




Till efterrätt denna fredagskväll blev det en kvarglass som jag snabbt slängde ihop. 

kvargglass med chokladsmak (går lika bra att göra med bär eller vad man kan tänkas vilja ha)
2-3 portioner
1 banan
ca 2-3 dl kvarg/kesella
3-4 rutor mörk choklad (Jag använder Lindh 90%)

Bryt ned bananen tillsammans med kvargen i en bunke och vispa samman med elvisp.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikro och häll det i bunken och rör samman.
Låt den kylas lite eller ät direkt som en tjockare chokladmousse ungefär, eller låt frysas några timmar för glassigare konsistens. Jag åt det med banan och hallon, men banan och apelsin är nog den kombon som slår högst enligt mig! Får bli det nu när det går in i apelsinsäsong snart igen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar