tisdag 4 december 2012

Tisdagsmat

Stekte laxen lite snabbt i stekpanna för att få färg på den, lade den i en ugnsform och drog över ett lager med pesto och sen in i ugnen på 175 grader i ca 15 min. Till det tagliatelle kryddad med lite basilika och en grönsallad på bladspenat och vitkål. Enkel och god lunch!

BodyCombat-prep med pannkakor!
Gjorde på två ägg, en skvätt mjölk, grahamsmjöl/fullkornsdinkel och någon nypa linfrön. Till det hallon och blåbär och lite hemmagjord jordgubbssylt.
Om man inte alltid vill ha en vetemjölsbomb så fort det vankas pannkakor, dessa smakar i princip som vanligt! Bara lite grövre mjöler som är lite snällare mot magen. Linfrön hjälper till att sänka GI-värdet och är bra för magen. Överdosera dock inte, kan vara giftigt i för stora mängder sjukt nog... 1-2 msk/dag rekommenderas.

2 kommentarer:

  1. Det ser supergott ut, till o me min 8 åriga son såg Laxpeston o tagliatellen o han utprast oj va gott!!!!!!! mvh Hanna

    SvaraRadera
  2. Men va kul! :D Och så enkelt att göra, jättegott att blanda med t.ex. cremé fraiche också för att få det ännu krämigare och "såsigare".

    SvaraRadera