lördag 26 januari 2013

Hemmahelg!

Till vår mammas stora förvåning stod vi i hallen här hemma i Edsbyn vid 23 tiden i onsdagskväll. Två timmar tidigare hade hon pratat med Angelica i telefon som sa "Vi sitter på spårvagnen på väg hem. Snart försvinner nog mottagningen med för vi är i tunneln vid kortedala". Vad mamma på andra sidan telefonlinjen inte visste var att vi precis rullande in i Gävle med tåget, 13 mil från henne istället för typ 70 mil...

Pappsen har fått en fin utmärkelse på sitt jobb och självklart vill stolta döttrar komma hem och vara med när han skulle ta emot priset! Så på torsdagskväll vankades det trerätters ute på kungsholmen (sjukt vilket mysigt ställe). När jag svalade sista tuggan efterrätt var jag så mätt att bara andas var ett helt arbete ungefär. Men jädrar vilket mat! Och matnörd som jag är så är det väl helt självklart att maten fotades.


Förrätt
Toast med pepparlax 

Varmrätt
Älgkött med potatisbakelse och någon gräddsås

Efterrätt
Ostkaka med grädde och hjorttronsylt
Förrätten var det absolut godaste jag ätit i förrättsväg och hade kunnat äta bara massa sådana resten av kvällen om jag fått. Ostkaka fick jag testa för första gången och ja, bara kakan var inte så smakrik men tillsammans med hjortronsylt...yumma! Jag som alltid trott att jag inte gillar hjortronsylt. Det blev det minsann ändring på.

En väldigt fin och god kväll!

1 kommentar: