fredag 5 juli 2013

Havrekakor med mörk choklad

Alltså det här var så sjukt gott, bästa baket på länge! Jag är inte mycket för kakor, men havrekakor och havreflarn - I love! Så jag tog ett vanligt recept på havrekakor och bytte ut sockret och vetemjölet och vips så hade man svingoda och betydligt mer hälsosamma kakor. Och de smakar precis som vanliga havrekakor, det som är det bästa! 


Havrekakor med mörk choklad 
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl stevia
1 dl kokos
2 dl fiberhavregryn
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver 

86 % choklad

• rör ihop socker och smör.
• blanda de torra ingredienserna och rör sedan ihop med socker/smör-blandningen. 
• ta en liten bit deg, rulla till en boll och platta sedan ut den till en kaka på en plåt med bakplåtspapper. 
• grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 15 min. 
• ta ut och låt svalna. 
• smält chokladen i vattenbad och sen är det bara att doppa kakorna eller ringla fina mönster eller vad man nu vill ha! 

Kakorna blir som godast när dom får stått kallt och chokladen riktigt stelnat - mmmmmums! 




1 kommentar: