söndag 25 augusti 2013

Banan- och kakaogranola

Hittade ett recept på något som kallade "chunky monkey granola", men ändrade om receptet lite efter det jag hade och vad jag tål i nötväg. Dagens mellanmål blev en liten skål naturell yoghurt tillsammans med denna goda granola. 

Banan- och kakaogranola
1- 1/2 medelstor banan
1 1/2 dl fiberhavregryn 
1/2 dl havrekärnor
1/2 dl kokos
2 msk krossat linfrö
1 näve mandlar (mortlade) 
1 msk kakao
2 nypor vaniljpulver
1 nypa salt
1-2 msk honung
2 msk vatten 
Kakaonibbs (ej nödvändigt) 

mosa en banan i en bunke och tillsätt de övriga ingredienserna, förutom kakaonibbsen. 
• kleta ut på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Ta ut och hacka sönder och rör om mellanåt. 
 



Det går att variera detta recept med det man själv tycker om, t.ex. andra nötter eller frön. Orignalreceptet använda exempelvis cashewnötter och valnötter, vilket jag inte tål. Det receptet innehöll även hackad mörk choklad ist för kakaonibbs. Varken choklad eller nibbs är nödvändigt utan kan vara en god och lite lyxigare touch på granolan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar