Efter en lång dag i skolan med tentaplugg som resulterade i en förbaskad huvudvärk, mycket ångest och iaf några lösta frågetecken ligger jag nu nedbäddad i soffan, trött och mätt i magen. Blev god fredagsmat i i form sv baconlindad och örtkryddad fläskfilé med klyftpotatis och en paprika- och vitlökssås. Satt fint efter en dag som denna!
• Krydda fläskfilén med valfria kryddor, jag hade flingsalt, franska örter och den här: http://www.santamariaworld.com/produkter/Kryddor/#!/roasted-garlic--pepper/
(En kryddblandningen som passar till båda fisk, kött och kyckling)
• Hacka färsk persilja, strö/klapps in det på båda sidor av köttet och rulla sedan in köttet i bacon.
• lägg på folie i en ugnsform eller på en plåt och ugnsstek det ugnen på 200-225 grader i ca 35 min.
Paprika-och vitlökssås
1 burk matyoghurt/crème fraiche
2 röda paprikor
3-5 vitlöksklyftor
Flingsalt
Svartpeppar
• Dela paprikan i 4 delar och skala vitlöksklyftorna rosta i ugnen på 200 grader. Ta ut vitlöken när den blivit mjuk, tar ca 30 min, och låt paprikan vara inne tills den blivit svart.
• När paprikan är klar så dra av skinnet och mixa ihop paprikan och vitlöken.
• rör ner matyoghurten/crème fraîchen och salta och peppra.
Till idol-myset blev det nu dessa två glassar, löjligt goda!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar