fredag 27 september 2013

Baconlindad fläskfilé med paprika- och vitlökssås

Efter en lång dag i skolan med tentaplugg som resulterade i en förbaskad huvudvärk, mycket ångest och iaf några lösta frågetecken ligger jag nu nedbäddad i soffan, trött och mätt i magen. Blev god fredagsmat i i form sv baconlindad och örtkryddad fläskfilé med klyftpotatis och en paprika- och vitlökssås. Satt fint efter en dag som denna!

• Krydda fläskfilén med valfria kryddor, jag hade flingsalt, franska örter och den här: http://www.santamariaworld.com/produkter/Kryddor/#!/roasted-garlic--pepper/
(En kryddblandningen som passar till båda fisk, kött och kyckling)
• Hacka färsk persilja, strö/klapps in det på båda sidor av köttet och rulla sedan in köttet i bacon. 
• lägg på folie i en ugnsform eller på en plåt och ugnsstek det ugnen på 200-225 grader i ca 35 min. 


Paprika-och vitlökssås
1 burk matyoghurt/crème fraiche 
2 röda paprikor
3-5 vitlöksklyftor 
Flingsalt
Svartpeppar

•  Dela paprikan i 4 delar och skala vitlöksklyftorna rosta i ugnen på 200 grader. Ta ut vitlöken när den blivit mjuk, tar ca 30 min, och låt paprikan vara inne tills den blivit svart. 
• När paprikan är klar så dra av skinnet och mixa ihop paprikan och vitlöken.
• rör ner matyoghurten/crème fraîchen och salta och peppra. 

Till idol-myset blev det nu dessa två glassar, löjligt goda!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar