onsdag 16 oktober 2013

Chokladbars och havrekakor

Angelica hade bakstuga här igår och gjorde både havrekakor (receptet hittar du här) och en ny sorts chokladbars som kommer från Annika Sjöös blogg, jättegoda! 
Kvällsfika som heter duga. 


Chokladbars
1 dl pumpafrön

1 dl kokosflingor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön/chiafrön
3 ägg
1 banan
1 dl kakao
3 msk kokosolja
0,5 dl honung

• Kör alla ingredienser till en chokladsmeten i matberedaren. 

• Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper och strö över kokos.

• Grädda i nedre delen av ugnen på 175 garder i ca 20 min

• När kakan svalnat, skär upp den i lagom stora bitar. 


Bitarna blev väldigt tunna då barsen gjordes i en större plåt, så nästa gång ska vi göra dem i en mindre form så det blir lite tjockare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar