torsdag 20 februari 2014

Fetaostbiffar med ugnsrostad sötpotatis

Biffar är ett väldigt lämplig mat när man är student då det går snabbt att göra och  slänga ner i en matlåda tillsammans med lite vad som helst som finns tillgängligt.  De går variera med olika smaksättning och går lika bra tillsammans med potatis som med pasta eller med en rejäl sallad. Idag slängde jag ihop en fetaostvsariant för ja, jag har som bekant fetaost-dille för tillfället. Till detta gjorde jag denna gång ugnsrostad sötpotatis och morot. 

Köttfärsbiffar med fetaost (12 st)
400 g nötfärs
2 ägg
1 liten gul lök eller 1/2 stor
1 vitlöksklyfta
1 msk oxfond
2 tsk soja
1-2 msk pofiber eller ströbröd
1 pkt fetaost (150 g)
Salt
Peppar
Vitpeppar
Chiliflakes

Var försiktig med kryddningen om ni inte gillar stark mat! 

• Hacka lök och vitlök.
• Blanda alla ingredienser i en bunke och rulla sedan till bollar, tryck till och forma biffar. 
• stek på låg-mellanvärme tills de är genomstekta. 


Ugnsrostad sötpotatis och morot
Sötpotatis
Morot
Olja (raps/oliv)
Timjan ( eller annan valfri örtkrydda)
Flingsalt

• Smörj en ugnsform med olja.
• Skiva sötpotatis och morötter och lägg i formen. 
• Krydda med flingsalt och örter, slå på lite mer olja och rör om i formen. 
• Rosta ganska högt upp i ugnen på 200-225 grader i ca 30 min eller tills det fått önskad färg och mjukhet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar