

Till det en fullkornsskorpa med ost. Angelica tipsade om dem så jag tänkte att de måste testas, och oj så goda de var! Med ost smakar de som knapriga rostmackor, kalasgott.

Botten till pizzan var hittade jag i min favoritkokbok "Hälsokokboken" och var både enkel och god. Jag halverade receptet, tillsatte lite linfrön och bytte ut en del av dinkelmjölet till sojamjöl istället. Mjölmåtten får man gå lite på känsla med då iaf min deg blev lite väl kladdig till en början så jag fick ta mer än vad som stod i receptet.
(4 pizzor)
25 g jäst
1,5 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
4 dl fullkornsdinkelmjöl
1,5 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
4 dl fullkornsdinkelmjöl
- Ugnen på 200°
- smula jästen i en bunke, värm vattnet till 37° och häll över. Blanda med olja och salt.
- Tillsätt 3,5 dl mjöl och spara resten till utbakningen.
- Blanda ihop till en blank och fin deg och låt jäsa övertäckt i 20 min.
- Ta upp degen, arbeta in resten av mjölet och kavla ut.
- Lägg på vilken fyllning du vill, in i ugnen i ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar