torsdag 14 mars 2013

Banankaka

Testade att göra en banankaka ikväll, hittade receptet på http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/, hon gör massa gott! Och ja, den gjorde succé för smaklökarna denna torsdagskväll! Perfekt som mellanmål, kvällsmål eller som en nyttigare efterrätt! Jag åt den tillsammans med kvarg/kanel-blandning och färska hallon.

Bananbröd/kaka
3 ägg
2 bananer
ca 1 dl kvarg (går även med keso, men den bör då mixas)
ca 2 msk honung/Agave
1/2 dl vatten
1 1/2 dl kokosmjöl
4 msk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Mosa bananerna och rör ihop tillsammans med ägg, kvarg, honung och vatten till en så slät smet som möjligt.

Ta en ny bunke och blanda ihop de torra ingredienserna.

Rör ihop torra blandningen med banansmeten.

Töm smeten i en bakplåtsklädd brödform.
Grädda på 175 grader i 45-50 min.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar