onsdag 21 augusti 2013

Hallonpaj

Slängde ihop en snabb, nyttig och jättegod hallonpaj i söndagskväll. Avnjöt den på vår inbyggda altan i stugan medan regnet smattrade mot taket, mys på hög nivå :) 


Hallonpaj
1 dl mandelmjöl
1 dl fiberhavregryn 
1 dl kokos
Ca 1/2 dl stevia (eller valfri sötning)
Ca 1 dl kokosolja (ej smält)
En liten klick smör
Ett par dl hallon

 blanda samman de torra ingredienserna.
• tillsätt kokosoljan och smör (ställ fram den i god tid så den är rumstempererad, annars blir det svårt att få ihop degen) och blanda ihop till en smuldeg.
• lägg hallonen i en smörad form tillsammans med lite stevia och potatismjöl och rör om. Toppa med smuldegen.
• in i ugnen på 175 grader i ca 10-20 minuter eller tills den blir gyllenbrun, tiden beror på ugnens effektivitet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar