Kände mig sugen på något chokladigt ikväll så jag trixade ihop en kladdkaksvariant med en touch av kaffe. Resultatet blev lagom kladdigt och sådär härligt luftigt - lyckat med andra ord!
Kladdkaka med kaffe (mindre form)
2 ägg
1 dl lättströ eller annan sötning (lättströ är inte min favorit bland sötningar pga innehållet men det var det enda jag hade hemma)
1/2 mogen banan
1/2 dl kokosolja (mätt i smält form)
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
3 msk kokos
2-3 msk kakao
2 tsk carobpulver (ej nödvändigt)
1/2-1 tsk kaffepulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
• vispa ihop ägg och sötning tills det blivit just och fluffigt. Mosa då i bananen och vispa lite till.
• tillsätt den smälta kokosoljan
• blanda alla de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan den det i smeten.
• smöra och bröa en form med kokos eller klä den med bakplåtspapper - töm i smeten.
• grädda i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min.
• låt svalna och ställ in den i kylen någon timme innan den äts.
Det står ½ kokosolja, vilket mått ska det vara?
SvaraRadera