tisdag 27 augusti 2013

Kladdkaka med kaffe

Kände mig sugen på något chokladigt ikväll så jag trixade ihop en kladdkaksvariant med en touch av kaffe. Resultatet blev lagom kladdigt och sådär härligt luftigt - lyckat med andra ord!

Kladdkaka med kaffe (mindre form) 
2 ägg
1 dl lättströ eller annan sötning (lättströ är inte min favorit bland sötningar pga innehållet men det var det enda jag hade hemma) 
1/2 mogen banan
1/2 dl kokosolja (mätt i smält form)
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
3 msk kokos
2-3 msk kakao 
2 tsk carobpulver (ej nödvändigt) 
1/2-1 tsk kaffepulver
1 tsk vaniljpulver 
1 nypa salt
1 tsk bakpulver 

• vispa ihop ägg och sötning tills det blivit just och fluffigt. Mosa då i bananen och vispa lite till. 
• tillsätt den smälta kokosoljan
• blanda alla de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan den det i smeten. 
• smöra och bröa en form med kokos eller klä den med bakplåtspapper - töm i smeten.
• grädda i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min. 
• låt svalna och ställ in den i kylen någon timme innan den äts. 

Jag skar upp mina i småbitar, perfekt som lite kvällsgott framför tvn. 



1 kommentar:

  1. Det står ½ kokosolja, vilket mått ska det vara?

    SvaraRadera