Tomatsås (6-7 portioner)
1 gul lök
3 klyftor vitlök
800 g (två tetror) krossade tomater
2 msk tomatpuré
Oregano
Basilika
Salt
Peppar
Ev. Någon dl vatten
• Fräs lök och vitlök i olivolja och tillsätt de krossade tomaterna. Späd med lite vatten om du vill ha den lite tunnare.
• tillsätt tomatpuré och kryddor och låt det puttra samman ett tag.
Pastasås med grönsaker (3-4 port)
1 halv sats tomatsås
Champinjoner
1/2 Zucchini
• stek champinjonerna och krydda med svartpeppar och ställ den åt sidan.
• koka upp tomatsåsen.
• tillsätt skivad zucchini och låt såsen koka tills zucchinin mjuknat, töm då i champinjonerna och låt allt puttra ihop.
• servera med pasta - klart!
Lins- och kikärtsgryta (3-4 port)
1 halv sats tomatsås
1 dl röda linser
2 morötter
Champinjoner
1/2 Zucchini
1 1/2-2 dl kokta kikärtor
Ett par dl vatten
Chilipulver
Spiskummin
• stek champinjonerna, krydda med svartpeppar och ställ åt sidan.
• koka upp tomatsåsen och tillsätt morötter och strax därefter linserna (skölj dem först) och låt det koka i ca 15 min eller tills morötterna och linserna känns ganska mjuka och klara.
• tillsätt zucchinin en bit in i kokningen då den blir klar snabbare än morötterna.
• sist rör du ned champinjonerna och kikärtorna och smaka av med kryddorna och låter det koka ihop någon minut på låg värme så allt tar smak.
• servera t.ex med potatis/ris/bulgur och eventuellt mer grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar