lördag 12 oktober 2013

Frasvåfflor

Fredagsmys med frasvåfflor! Rekommenderas att man äter dem direkt om man vill ha dom sådär perfekt frasiga. Jag gjorde en hel sats och lade på en tallrik med en folie över och ja, då försvann fraset tyvärr...väldigt goda ändå dock! 

Här är recept på ett par andra jättegoda våfflor jag brukar göra av den matigare varianten med både ägg och keso. Ikväll blev det dock ett par mer klassiska våfflor med sylt och grädde!

Frasvåfflor (7-8 st)
2 dl dinkelsikt
1 1/2 dl fullkornsdinkel 
2 tsk bakpulver 
1 msk linfrön 
2 dl mjölk
2 1/2 mineralvatten 
1 nypa salt
50 g smält smör (eller 100 g och ingen grädde)
1/2 dl grädde 

• smält smöret och ställ åt sidan så det får svalna.
• rör ihop de torra ingredienserna. 
• tillsätt mjölken och rör till en slät smet.
• rör i mineralvatten, det smälta smöret och grädden. 
• grädda i våffeljärn och servera med vispad grädde och sylt eller bär. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar