söndag 20 oktober 2013

Lövbiffsrullader och viltfärsbiffar

Har mamma på besök över helgen så då myser vi till det lite extra med god mat! Lördag bjöd på rostbiffsrullader med klyftpotatis och idag blev det viltfärsbiffar med kokt potatis. 

Lövbiffsrullader 
Lövbiff
Valfri färskost (gräslök/vitlök/persilja...)
Salt
Peppar 

• Salta och peppra köttet och bred sedan på rejält med färskost och rulla ihop. 
• Stek på mellanvärme tills rulladerna är genomstekta.
• Servera t.ex. med klyftpotatis och en sallad. 

Suuuupergott! Och tänk på att osten är i rulladerna så de blir inte så torrt som det ser it. 

Viltfärsbiffar (12 st)
Biffarna:
500 g köttfärs (jag hade älgfärs)
1/3-1/2 rödlök
1-2 tsk enbär
Salt
Peppar

Såsen:
2-3 dl Matlagningsgrädde 
Champinjoner
2-3 tsk kalvfond
1 tsk soja
2-3 msk lingonsylt
Lite persilja (som jag tyvärr glömde...) 
Salt
Peppar

• Blanda ihop färsen, rulla till bollar och tryck ut till en biff. 
• Stek biffarna i smör tills de är genomstekta, ta då åt sidan. 
• Stek champinjonerna i lite smör och krydda med svartpeppar.
• Töm på grädden och tillsätt sedan fond, soja och sylt. Smaka av med salt och peppar. 
• Lägg i biffarna och låt de värmas upp och puttra lätt tillsammans med såsen. 
• Strö över persilja och servera sedan med kokt potatis, sallad och ev. Mer lingonsylt. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar