Lövbiffsrullader 
Lövbiff
Valfri färskost (gräslök/vitlök/persilja...)
Salt
Peppar 
• Salta och peppra köttet och bred sedan på rejält med färskost och rulla ihop. 
• Stek på mellanvärme tills rulladerna är genomstekta.
• Servera t.ex. med klyftpotatis och en sallad. 
Viltfärsbiffar (12 st)
Biffarna:
500 g köttfärs (jag hade älgfärs)
1/3-1/2 rödlök
1-2 tsk enbär
Salt
Peppar
Såsen:
2-3 dl Matlagningsgrädde 
Champinjoner
2-3 tsk kalvfond
1 tsk soja
2-3 msk lingonsylt
Lite persilja (som jag tyvärr glömde...) 
Salt
Peppar
• Blanda ihop färsen, rulla till bollar och tryck ut till en biff. 
• Stek biffarna i smör tills de är genomstekta, ta då åt sidan. 
• Stek champinjonerna i lite smör och krydda med svartpeppar.
• Töm på grädden och tillsätt sedan fond, soja och sylt. Smaka av med salt och peppar. 
• Lägg i biffarna och låt de värmas upp och puttra lätt tillsammans med såsen. 
• Strö över persilja och servera sedan med kokt potatis, sallad och ev. Mer lingonsylt. 



 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar