Kommer snart göra ett inlägg gällande sötning i bröd och flingor och vad man ska de upp med när man handlar och hur viktigt det är att läsa innehållsförteckningen på en produkt.
Rågbröd
1 dl havregryn
1 dl havremjöl
3 dl rågmjöl (jag använde finmalet, funkar säkert bra med grovmalet också)
1 1/2 dl dinkelsikt
1 msk fiberhusk (Eller lite mer mjöl)
1 dl linfrön
1/2-1 dl solroskärnor
1 tsk brödkryddor
1/2-1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Klippta/skurna Aprikoser (efter smak, jag använde ca 1 dl)
4 dl filmjölk
1/2 dl brödsirap
• blanda ihop alla torra ingredienser.
• tillsätt aprikoser, filmjölk och brödsirap och rör ihop till en smet.
• smöra och bröa en avlång form, töm i smeten och grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 70 min.
• låt brödet vila lite under bakduk.
OBS! Bakar du med solroskärnor och bikarbonat så sker det en reaktion som gör att solroskärnorna blir gröna (syns lite på bilden nedan). Det är inget farligt och brödet är inte gammalt, så don't worry.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar