torsdag 14 november 2013

Gryta på chorizo, kikärtor och linser

Enkel gryta som går att variera hur mycket man vill efter personlig smak. Har tidigare gjort en liknande vegetarisk men valde idag att tillsätta även lite kryddig och god korv. 

Grytan (4-6 port) 
1/2 rödlök
1/3 purjolök
1/2-1 vitlöksklyfta
1 stor morot
1/2 zucchini 
3 chorizos
Några broccolibuketter
1 dl röda linser
1/2-1 paket färdigkokta kikärtor
Ca 600 g krossade tomater
Någon tsk ajvar relish
Paprikakrydda
Spiskummin 
Curry
Salt
Peppar

hacka löken och skiva morötterna och fräs i en gryta tillsammans med pressad vitlök.
• när löken mjuknat så tillsätt den skivade zucchinin.
• slå på krossade tomater och lite vatten och tillsätt sen linserna.
• låt det koka ihop tills linserna mjuknat, ca 15-20 min. 
• stek chorizos vid sidan av och tillsätt de sedan i grytan.
• skölj kikärtorna noggrant och slå sedan i grytan. 
• tillsätt ajvar och krydda efter smak.
• låt det puttra på lång värme tills allt mjuknat någorlunda, beroende på hur mjuka man vill ha sina grönsaker. Späd med lite vatten eftersom om grytan blir alltför tjock. 
• servera med t.ex. Potatis eller bulgur.




1 kommentar: