torsdag 28 februari 2013

Trappintervaller

Upptäckte väl på skolan att jag glömt packa en sporttopp i gymväskan... Så irriterande. Köpa en eller åka hem? Det blev spara pengar.

Väl hemma drog jag mig ut på ett intervallpass istället. Trappintervaller is the shit! Ska försöka komma tillbaka i min gamla löpform, så det får bli att piska mig ut i löparspåret och trapporna i fortsättningen. Blir lätt väldigt gymkär den här tiden på året, och där är ju som sagt vikter betydligt roligare än ett löpband...

Men trappintervaller är kul! Har ju fördelen att bo på en kulle med en svinalång trappa som är perfekt att kuta i. Blev ett kort med intensivt pass då jag ville hem och se Masterchef....hehe, hej matnörd!

Körde iaf detta träningsupplägg:


  • 10 min uppvärmningseunda
  • 2 vändor i trappan. Spurt uppför och gå nedför för att komma ned i puls, vänd och spring upp igen osv...(Trappan är rätt brant och på 60 steg)

Fördelen med en lång trappa: tar bra i benen uppför, du hinner få tillbaka andningen på vägen ned.

Bästa med hela passet var när jag möter en kille i slutet av trappan, han fullt påklädd med täckjacka och mössa på väg från spårvagnen, frågar med ett stort leende om vi ska tävla! Hur skön är inte vissa människor?? Så vi spurtar uppför trappan tillsammans.

Han: det här var ju jobbigt det ju!
Jag: vänta till du har kört 12 gånger på rad du!
Han: åh fy fan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar