torsdag 7 mars 2013

Brownie made in heaven

Alltså jag sitter och smådör lite här i soffan just nu. Gjorde min favoritbrownie ikväll och istället för att göra på banan som jag brukar, så gjorde jag på dadlar som det är i grundreceptet. Hade även lite extra smält choklad än vanligt. Vet inte om det var dadlarna som gjorde det för alltså....MY GOD!! Brownien har alltid blivit god, men de här var så Top Notch det kan bli tror jag! Anledningen att jag förr gjort på banan är för att jag aldrig smakat eller köpt dadlar, så det finns liksom aldrig hemma. Men nu slog jag till och köpte.
Den är förresten ännu godare efter en natt i kylskåpet.

Bönbrownie
1 pkt svarta bönor (190 g. Annars ca 1 ½ - 2 dl)
10 st urkärnade dadlar
2 ägg
100 g smält kokosolja/kokoesfett (Jag använder mig av denna. Kallpressad kokosolja med smak)
100-150 g mörk choklad 90 % (eller lägre procent om man inte är lika förtjust i mörk choklad)
4 msk kakao
4 msk honung/agave sirap
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat

  • Skölj bönorna ordentligt i vatten.
  • Mixa ihop bönorna med dadlarna till en slät kräm.
  • Smält chokladen över vattenbad och kokosoljan i en kastrull eller i mikro.
  • Vispa ihop ägg, kokosolja och den smälta chokladen i en separat bunke. (Jag tycker en elvisp fungerar bäst, då krämen går ihop bättre och blir slätare. 
  • Blanda ned kakao, honung, vaniljpulver och vikarbonat i bön/dadel-krämen.
  • tillsätt chokladsmeten och blanda bra till en fin och slät smet och töm upp  i en form klädd i bakplåtspapper.
  • In i ugnen på 175 grader i ca 18-20 min.

Dregel dregel!!

3 kommentarer:

  1. Har du räknat ut näringsvärde?
    Protein
    Kolhydrater
    Fett
    Kcal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej tyvärr, jag är ju så dålig på det där med att räkna ut det, haha. Har aldrig ork att göra sätta mig in och göra det... Skulle dock vilja vara bättre på det. Något tips på enkelt sätt att göra detta?

      Radera
  2. Du gör efterrätten i påsk va?

    SvaraRadera