tisdag 6 augusti 2013

Aprikos- och mandelbröd

Igår testade jag att komponera ett nytt sorts bröd och det gick finnemang! Gillar det här med bröd, att man kan testa sig fram och hitta nya smaker eller förbättra ett redan gott bröd. 

Aprikos- och mandelbröd
2 dl havregryn
1 dl havremjöl
2 1/2 dl fullkornsdinkel
1 dl psylliumfrön/krossade linfrön
1/2 dl pumpakärnor (krossade)
1 1/2 dl krossade mandlar (måttet efter hela mandlar) 
2 msk chiafrön 
2 tsk bikarbonat 
1 1/2-2 msk brödkrydda
1 tsk kanel
1-2 dl klippta/skurna torkade aprikoser
4 dl filmjölk
3 msk honung 

Krossa pumpakärnor och mandlar i en mortel och blanda ihop alla de torra ingredienserna. Det är gott om vissa mandelbitar är lite större så de get lite knaprighet i brödet. 
• Tillsätt aprikoserna, filen och honungen och blanda till en smet.
• Smöra och bröa en långform med smör och havregryn och häll i smeten.
• In i mitten av ugnen på 175 grader i 70 min. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar