Aprikos- och mandelbröd
2 dl havregryn
1 dl havremjöl
2 1/2 dl fullkornsdinkel
1 dl psylliumfrön/krossade linfrön
1/2 dl pumpakärnor (krossade)
1 1/2 dl krossade mandlar (måttet efter hela mandlar)
2 msk chiafrön
2 tsk bikarbonat
1 1/2-2 msk brödkrydda
1 tsk kanel
1-2 dl klippta/skurna torkade aprikoser
4 dl filmjölk
3 msk honung
• Krossa pumpakärnor och mandlar i en mortel och blanda ihop alla de torra ingredienserna. Det är gott om vissa mandelbitar är lite större så de get lite knaprighet i brödet.
• Tillsätt aprikoserna, filen och honungen och blanda till en smet.
• Smöra och bröa en långform med smör och havregryn och häll i smeten.
• In i mitten av ugnen på 175 grader i 70 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar