måndag 23 september 2013

Fredagsmys

kycklinggryta med curry & kokosmjölk (2 port)
2 kycklingfiléer
Wokgrönsaker 
Ca 1-2 dl kokosmjölk
1-2 tsk red currypaste
Soja
Curry 
Salt
Peppar

• skär kycklingen i små bitar, krydda med valfria kryddor och stek tills den är helt färdig - ta åt sidan.
• stek wokgrönsaker tills det blivit mjuka eller fått lite färg och tillsätt den färdiga kycklingen.
• töm på kokosmjölken (beroende på hur mycket sås man vill ha) och smaka av med red currypaste, soja och kryddor. Currypaste när starkt så var försiktigt, men våga ta frisk med kryddor. Curry är gott!! 
• servera med t.ex. råris som vi hade till. 
När man använder kokosmjölk är det bra att läsa på innehållsförteckningen då många sorter innehåller onödiga tillsatser och låg halt kokos. Skippa lightprodukter när det gäller kokosmjölk! Denna innehåller enbart 80% kokos och vatten, inga konstigheter. 


Till kvällsmyset sen blev det chokladfondue - en av mina absoluta favoriter! Det är så enkelt som frukt som doppas i smält choklad. Frukt och choklad liksom, vad kan gå fel? Använder du som vi en mörk choklad med minst 70% kakaohalt är det faktiskt en rätt nyttig efterrätt med, och nyttigheten stiger med kakaohalten på chokladen. en efterrätt sprängfylld av härliga fiber, vitaminer och antioxidanter! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar