Var sugen på att testa en ny sorts granola ikväll så jag komponerade ihop en trevlig liten variant smaksatt med blåbär och kokos.
Blåbärsgranola (1 stor burk)
3 dl havregryn
1 dl krossade linfrön
1 1/2 dl solroskärnor
1 1/2 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 1/2 dl kokos
1/2 boveteflingor
ca 1 dl krossade mandlar
1 tsk vaniljpulver
1 dl kokosolja (mätt i fast form)
2 dl blåbär
1-2 tsk honung
3/4 dl kokosmjölk
Ev. Lite mer blåbär
• Rör ihop alla torra ingredienser.
• Smält kokosoljan i en kastrull och tillsätt blåbär, honung och kokosmjölk. Mosa bären en aning så att blandningen tar smak av blåbärssaften.
• häll vätskan över frö-blandningen och blanda väl. Tillsätt ev mer blåbär om du vill.
• strö på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar