Raggmunk (ca 10 st)
2 ägg
4 dl mjölk
1 dl dinkelsikt
1 dl fullkornsdinkel
1 tsk salt
700-800 g potatis (eller ca 8 normalstora potatisar)
- Skala potatisen och riv den, hälften grovt och hälften finrivet.
- Vispa ihop mjöl, salt, mjölk och ägg till en jämn smet.
- Tillsätt den rivna potatisen och rör ihop.
- Stek i stekpanna, gör dem inte alltför stora. Jag använde mig av en stor såsslev när jag öste smeten i pannan och fick då perfekt storlek på dem.
Äts helst med lingonsylt och keso om jag får bestämma! Apropå keso så har jag gjort en rolig upptäckt här nere i Göteborg. Folk har höjt på ögonbrynen när jag sagt att jag äter keso till blodpudding! Lingonsylt och keso liksom, det har ju alltid varit standarden i skolan och jag tror inte att någon hemifrån ifrågasätter den kombon? En klasskompis testade det iaf och hon tyckte att det varit jättegott, så helt dum är vi inte uppåt i landet, höhö.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar