torsdag 6 februari 2014

Köttfärssås

Köttfärssås (5 portioner) 
500 g köttfärs
500 g krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 stjälk selleri
vitkål 
Champinjoner
2-3 msk tomatpuré 
2 msk oxfond
1-2 dl vatten
Oregano
Timjan
Salt
Peppar
Olivolja

• Hacka lök, morot, selleri, vitkål och champinjoner smått och fräs på medelvärme så att allt mjuknar. 
• Fräs köttfärsen i olivolja i en annan panna (eller slå ut den första pannan). När allt är genomstekt så tillsätt tomatpuré och låt det fräsa med någon minut.
• Slå ihop köttfärsen med lök/grönsaksblandningen och slå på vatten, krossade tomater och oxfond. 
• krydda med timjan, oregano, salt och peppar.
• låt det puttra under lock i minst 20 min. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar