måndag 3 februari 2014

Tomat- och linssoppa med svampquesadillas

Ikväll blev det ännu en tomatsoppa här hemma, denna gång med extra protein i form av röda linser och minus grädde som det var i den förra. Till soppan åt vi svampquesadillas som blev sååå gott måste jag få sig. Faktiskt första gången jag gör egna quesadillas hemma men definitivt inte sista, går att fylla med lite vad man vill och är ett perfekt sopptillbehör.

Tomat- och linssoppa (3-4 portioner) 
1/2-1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk tomatpuré 
1 dl röda linser 
5-7 dl grönsaksbuljong (kolat vatten rörs ut med en tärning eller en msk lös buljong)
500 g passerade tomater 
ca 1 dl persilja
Citron
Salt peppar

• hacka lök och vitlök och fräs i lite smör eller olja i en kastrull tills löken mjuknar, inte bränns.
• skölj linserna och slå dem i kastrullen tillsammans med tomatpuré och låt det fräsa med löken i någon minut.
• slå på buljong och passerade tomater, salta och peppra och låt det sedan koka på svag värme under lock i 10-15 minuter. 
• dra kastrullen av plattan och mixa den slät med en stavmixer.
• tillsätt persilja och smaka av med rivet citronskal och citronsaft. sparsamt! Citronen tar lätt över. 

Svampquesadillas
Färska champinjoner
Vitlök
Bladspenat 
Ost
2 Tortillabröd

• skiva champinjonerna, hacka vitlöken och fräs i en torr stekpanna, krydda med svartpeppar. 
• strö riven ost allternativt lägg ostskivor på ena tortillabrödet. Bred ut svampen och strö över spenaten. Toppa med mer ost och lägg på nästa tortillabröd.
• stek i en torr stekpanna på båda sidor tills osten smält och bröden fått lite färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar