måndag 15 april 2013

Myshelg och finbesök

Hade fint besök i helgen av Ida och Lisa och helgen har bestått av massa mys och massa ätande!
Fredagkvällen bestod av pita/tacos och sen myskväll i soffan med Håkan på Skavlan och lösgodis.
Såklart blev det hemmagjorda pitabröd, de är kanongoda och går även att smaksätta med t.ex. tacokrydda, chilikrydda, cayennepeppar osv.


Pitabröd (5-6)
25 g jäst
3 dl vatten
2 msk krossade linfrön
1 msk olivolja
1 tsk salt
Ca 5- 6 dl fullkorns dinkelmjöl och 2 dl siktat dinkelmjöl
Gör såhär:
  • Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till fingervarmt och häll över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
  •  Rör i linfrön, olja och salt. 
  • Blanda i mjölet, men spara lite till knådningen. Degen ska vara ganska kladdig. Arbeta degen smidig och jäs övertäckt i ca 1,5h.
  • Ta upp degen och arbeta in resten av mjölet. Knåda väl. Rulla degen till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 10 min.
  • Kavla/platta ut varje boll till ca 1 cm platta.
  •  Grädda i mitten av ugnen på 250° i ca 5-7 min.


Lördagmorgonen började med skönsång för Lisa som fyllde år och då måste man ju såklart äta en lyxig födelsedagsfrulle! Den bestod bl a av kardemummascones (recept) och smoothie gjord på ananas, jordgubbar, banan, ingefära och äppeljuice. Efter denna dunderfrukost åkte jag på gymmet och levererade ett grymt RPM-pass! Massa lösgodis på fredagkvällen och gröt till frukost is the shit! På kvällen blev det tapas på Pinchos (så gott!) och sedan fortsatte vi vidare ut och drack drinkar. En väldigt fin kväll och en väldigt fin helg!





Recept här







Godaste strawberry daquirin någonsin! Sinnessjukt god. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar