Lövbiffsrullader
Lövbiff
Valfri färskost (gräslök/vitlök/persilja...)
Salt
Peppar
• Salta och peppra köttet och bred sedan på rejält med färskost och rulla ihop.
• Stek på mellanvärme tills rulladerna är genomstekta.
• Servera t.ex. med klyftpotatis och en sallad.
Viltfärsbiffar (12 st)
Biffarna:
500 g köttfärs (jag hade älgfärs)
1/3-1/2 rödlök
1-2 tsk enbär
Salt
Peppar
Såsen:
2-3 dl Matlagningsgrädde
Champinjoner
2-3 tsk kalvfond
1 tsk soja
2-3 msk lingonsylt
Lite persilja (som jag tyvärr glömde...)
Salt
Peppar
• Blanda ihop färsen, rulla till bollar och tryck ut till en biff.
• Stek biffarna i smör tills de är genomstekta, ta då åt sidan.
• Stek champinjonerna i lite smör och krydda med svartpeppar.
• Töm på grädden och tillsätt sedan fond, soja och sylt. Smaka av med salt och peppar.
• Lägg i biffarna och låt de värmas upp och puttra lätt tillsammans med såsen.
• Strö över persilja och servera sedan med kokt potatis, sallad och ev. Mer lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar