Grytan (4-6 port)
1/2 rödlök
1/3 purjolök
1/2-1 vitlöksklyfta
1 stor morot
1/2 zucchini
3 chorizos
Några broccolibuketter
1 dl röda linser
1/2-1 paket färdigkokta kikärtor
Ca 600 g krossade tomater
Någon tsk ajvar relish
Paprikakrydda
Spiskummin
Curry
Salt
Peppar
• hacka löken och skiva morötterna och fräs i en gryta tillsammans med pressad vitlök.
• när löken mjuknat så tillsätt den skivade zucchinin.
• slå på krossade tomater och lite vatten och tillsätt sen linserna.
• låt det koka ihop tills linserna mjuknat, ca 15-20 min.
• stek chorizos vid sidan av och tillsätt de sedan i grytan.
• skölj kikärtorna noggrant och slå sedan i grytan.
• tillsätt ajvar och krydda efter smak.
• låt det puttra på lång värme tills allt mjuknat någorlunda, beroende på hur mjuka man vill ha sina grönsaker. Späd med lite vatten eftersom om grytan blir alltför tjock.
• servera med t.ex. Potatis eller bulgur.
Jättegott! Tack, Sandra! /Björn
SvaraRadera