Kycklingen var något jag inte ätit förr och hur god som helst så jag bestämde mig för att laga den till mamma och pappa sista kvällen hemma i byn innan det var dags att ta nattåget tillbaka till västkusten.
Baconlindad- och fetaostfylld kyckling (4 portioner)
4 kycklingfiléer
1 pkt fetaost
2 pkt bacon
1 lätt creme fraiche
1 paprika/chili creme fraiche
1 kruka färsk basilika
Chilipulver
Svartpeppar
Salt
• Snitta upp kycklingfiléerna på mitten och fyll dem med smulad fetaost.
• Krydda filéerna med salt, peppar och chilikrydda.
• Linda in kycklingen i bacon och stek den sedan i en het panna på båda sidor så att bcsonet får lite färg.
• Lägg sedan kycklingen i en smord ugnsform.
• Blanda ihop de två creme fraicherna och tillsätt hackad basilika (jag använde i princip en hel kruka).
• Om det blev någon fetaost kvar så smula den över kycklingen i formen. Slå sedan på creme fraîchen så all kyckling täcks.
• In i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min.
Servera med t ex någon form av potatis eller ris och en rejäl sallad.
Bon appetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar