Korvstrogsnoff är en rätt som finns i en miljon upplagor, allt från den gräddiga min mamma gör till den tomatsåsbaserade man fick i skolan. Båda svingoda men så olika! Igår gjorde jag en variant som innehöll lite av båda delarna.
Korvstroganoff (4-5 portioner)
En halv falukorvsring
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
Ca 1 msk senap
Ca 1 msk tomatpuré
2 tsk chilisås
Maizenaredning
Färsk persilja
Salt
Peppar
• Hacka lök och vitlök och bryn lätt i en större stekpanna eller gryta.
• Strimla korven och tillsätt den i grytan och låt den fräsa en stund.
• Slå på krossade tomater och matlagningsgrädde.
• Tillsätt senap, tomatpuré och chilisås, smaka av och tillsätt mer om det behövs.
• Salta, peppra och tillsätt hackad persilja.
• Servera med ris och en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar