Tacogratäng (ca 6-8 portioner)
800 g nötfärs
2 påsar tacokrydda (välj gärna organisk eller gör egen för att slippa allt socker)
2 vitlöksklyftor
1 tärning köttbuljong eller 1 msk puljonpulver
1 msk soja
2 stora burkar chunky salsa
5 dl lätt creme fraiche
1 msk flytande honung
salt
peppar
körsbärstomater
skivad jalapeno
tacochops
Riven ost
- Fräs köttfärsen och tillsätt tacokryddan och lite vatten.
- Pressa/riv ner vitlöksklyftorna och tillsätt soja och buljongpulver eller smula ner en tärning.
- Smula tacochips i botten på en ugnsfast form och bred köttfärsen över.
- Bred chunky salsa över köttfärsen.
- Blanda creme fraiche med honung och krydda med salt och peppar. bred blandningen över salsan.
- Skiva körsbärstomater och strö dem tillsammans med skivad jalapeno över gratängen och toppa med riven ost.
- Gratinera på 175 grader i 30-40 min.
- Stick ned tacochips innan servering.
- Servera med en rejäl sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar