Den är förresten ännu godare efter en natt i kylskåpet.
Bönbrownie
1 pkt svarta bönor (190 g. Annars ca 1 ½ - 2 dl)
10 st urkärnade dadlar
2 ägg
100 g smält kokosolja/kokoesfett (Jag använder mig av denna. Kallpressad kokosolja med smak)
100-150 g mörk choklad 90 % (eller lägre procent om man inte är lika förtjust i mörk choklad)
4 msk kakao
4 msk honung/agave sirap
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat
- Skölj bönorna ordentligt i vatten.
- Mixa ihop bönorna med dadlarna till en slät kräm.
- Smält chokladen över vattenbad och kokosoljan i en kastrull eller i mikro.
- Vispa ihop ägg, kokosolja och den smälta chokladen i en separat bunke. (Jag tycker en elvisp fungerar bäst, då krämen går ihop bättre och blir slätare.
- Blanda ned kakao, honung, vaniljpulver och vikarbonat i bön/dadel-krämen.
- tillsätt chokladsmeten och blanda bra till en fin och slät smet och töm upp i en form klädd i bakplåtspapper.
- In i ugnen på 175 grader i ca 18-20 min.
Dregel dregel!!
Har du räknat ut näringsvärde?
SvaraRaderaProtein
Kolhydrater
Fett
Kcal
Nej tyvärr, jag är ju så dålig på det där med att räkna ut det, haha. Har aldrig ork att göra sätta mig in och göra det... Skulle dock vilja vara bättre på det. Något tips på enkelt sätt att göra detta?
RaderaDu gör efterrätten i påsk va?
SvaraRadera