Pesto- och fetaostpaj
Pajdeg
Valfritt recept, jag gör min på smör, kvar och fullkornsdinkel eller annat grövre mjöl, t.ex. Graham. Byt ut en del av smöret mot kvarg för att dra ner mängden fett och kalorier i pajskalet och öka proteinmängsen lite.
Fyllning
Inga mängder, anpassa efter pajens storlek och smak.
fetaost
Champinjoner
Vitlök
Lök
Paprika
Broccoli
Lätt creme fraiche
Ägg
Lite mjölk
Pesto
Salt
Peppar
Ost
• förgrädda pajskalet.
• hacka lök, vitlök, paprika, broccoli och champinjoner och smula sönder fetaosten.
• fräs champinjoner och lök tillsammans med vitlök och krydda med svartpeppar.
• blanda allt och slå i pajskalet.
• gör en äggstanning på ägg, lite mjölk och någon klick lätt creme fraiche. Smaksätt med pesto efter smak. Salta och peppra.
• slå över blandningen i pajskalet och toppa med riven ost.
• låt pajen gå i ugnen i ca 20-30 min på 175-200 grader (eller tills osten fått bra färg).
Lycka är när man har idétorka, kikar in här, läser detta recept och ingredienserna är exakt det jag har i kylen (och typ det enda..)! Tack för inspirationen ;)
SvaraRadera